Daytrade USA trading tőzsdézés Amerikában alacsony jutalék nasdaq nyse amerikai tőzsde no pattern daytrade rule no pdt


Főoldal

Canslim stratégiája

Az internet különböző tőzsdei fórumairől ismert Canslim közreadja részvényvételi és eladási taktikáját. A taktika részletesen ismerteti, hogy hogyan lehet úgy felépíteni egy részvénytranzakciót, hogy a lehető legnagyobb esélyünk legyen a nyereségre.

Mert mi kell ahhoz, hogy jó tőzsdézők legyünk? A közhiedelemmel ellentétben én azt vallom, hogy nem elsősorban pénz. Hanem sokkal inkább kiérlelt, harcedzett stratégia, amelyet kiteljesíthet az évek során szerzett tapasztalat. E két dolog az, ami biztosíthatja a nyereséget. Ki kell azonban emelni, hogy nyereségre törekszünk ugyan, de ismerjük és elismerjük a veszteség fogalmát is. Veszteséges üzlet nélkül nincs tőzsde, bármily nehéz belátni. Veszteni nem jó dolog - de időnként elkerülhetetlen. A cél az, hogy ha veszítünk, akkor legalább keveset. Ha sikerül elérni, hogy üzleteink többsége nyereséges legyen, de legfőképp, hogy a nyereséges üzletek százalékban nagyobb hasznot hozzanak mint amennyit elvisznek a veszteségesek, akkor nyert ügyünk van: ez ugyanis az egyetlen cél, amit egy tőzsdéző elérhet. Ennél többre Warren Buffet sem jutott. Elégedjünk meg mi is ennyivel.

És hogy hogyan? Számtalan stratégia létezik. Most bemutatok egy egyszerű, könnyen követhető, és állíthatom: nyereséges módszert, aminek a kipróbálását bátran ajánlom kezdő és profi befektetőknek, tőzsdézőknek egyaránt. 

A kiindulópont az, hogy először 3 lépcsőben (szinten) megvesszük a kiszemelt cég részvényeit, majd újabb 3 lépcsőben eladjuk azokat. 
A cikkben használt stop-loss szó veszteségminimalizálást, a részvény eladását jelenti. 

Vételi ág:
----------

1. lépés:
 
Az adott részvény megvásárlására fordítandó pénz 20%-ából vétel. 
Stop-loss -5-8%-nál. (Általában -5%-nál eladom a felét, -8-10%-nél a másodikat: -7,5% ez összesen a pénz 20%-ára, azaz 1,5% a teljes pénzre.)
Ha jó irányba mozdul el, akkor:

2. lépés: 
+5%-on belül további 40% vétel, (Legyen most pontosan +5% az ár.)
Stop-lossot felhúzom az első vétel szintjére, ha odáig visszaesik, akkor eladom a teljes mennyiség felét. További max. 5%-os esésnél a másik felet. Ekkor a veszteség kb. -5% lehet a 60%-nyi pénzemre, azaz a teljes pénzre kb. 3%.
Ha még emelkedik, akkor következik az utolsó lépés:

3. lépés: 
Kb. +10%-nál (esetleg +15%-nál ha túl gyors az emelkedés) 40%-nyi (illetve fennmaradó) pénzből vétel.
I'm fully invested in that moment!!
Stop-loss: Felhúzom az átlagáram szintjére!! (Ez magasabb a 2. bekerülési árnál) Esés esetén ennél a szintnél eladok 50%-ot. Átlagár-5%-nál pedig a többit. A veszteségem így szintén 2,5% lehet a teljes pénzemre vetítve, de ehhez a részvénynek a bekerülési áramhoz viszonyítva kb. 10%-ot kell esnie.


Példa:
1. Vétel 1200-nál 20 pénzért
2. Vétel 1260-nál 40 pénzért
3. Vétel 1320-nál 40 pénzért
Átlagár: 1272, azaz a 3. vételnél már jelentős nyerőben vagyok.


Na, megvagyok a vétellel, tele vagyok részvénnyel. De ez még csak a dolog egy része. (Talán a könnyebbik? Azért korántsem...) Mert jó dolog venni, de mi a célom vele? A profit. A profithoz pedig el is kell adni a részévnyeket, a lehető legnagyobb nyereséggel.
Nézzük, hogyan csinálom:

Eladási ág:
------------

1. lépés:
Átlagárhoz viszonyított +10-15%-nál teljes mennyiség 33%-ának eladása.
Stop-loss igazítása (az eladás után): (ami innentől kezdve a "követő" stop-loss nevet kaphatja) +5-7%-nál 50%-eladása, ha visszaesik, illetve 0%-nál (break-even point) másik 50% eladása.
Ekkor +3-4%-ot nyerek akkor is, ha az ár ezután visszaesik. ETTŐL KEZDVE MÁR SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT NEM VESZÍTHETEK EZEN AZ ÜZLETEN.

2. lépés:
Átlagárhoz viszonyított 25-30%-nál fenmaradó mennyiség 50%-ának eladása. (Ez a második 33%)
Követő Stop-loss igazítása: +15-20%-nál 50%-eladása, ha visszaesik, illetve +8-10%-nál másik 50% eladása.
Ekkor +10-12%-ot nyerek akkor is, ha az ár visszaesik.

3. lépés:
Fenmaradó mennyiség eladása. 
NINCS MAXIMÁLT ÁR!!
Ekkor már csak a követő-stop-loss-t igazítom úgy, hogy nagyjából egy 5%-7%-os visszaesés esetén eladok 50%-ot, újabb 5%-nál a többit. 

Példa:
1. Vétel 1200-nál 20 pénzért
2. Vétel 1260-nál 40 pénzért
3. Vétel 1320-nál 40 pénzért
Átlagár: 1272, azaz a 3. vételnél már jelentős nyerőben vagyok.

Eladások:
Összesen van 100 egységem.
1. 1400-1450 között 33 egység eladása
2. 1580-1650 között 33 egység eladása
3. Utolsó 33 egység: Ahogy alakul a taktika szerint.


ÉS A LEGFONTOSABB: STOP-LOSSNÁL NINCS KIFOGÁS, mindenképpen eladok ha eléri a szinteket!

(Nem lehetetlen, hogy miközben egy tranzakcióm fut, esetleg újabbat indítok akár ugyanavval a részvénnyel is - de akkor azt teljesen külön kezelem, és a szabályokat ugyanúgy betartom. Ez akkor fordulhat elő, ha a részvény nagyon erősnek mutatkozik. Ilyenkor előfordulhat, hogy a téteket növelem, és a 20-40-40-es belépési arányt 40-40-20-ra módosítom. Más különbség nincs.)

Még valami: a 20-40-40-es "formáció" mellett alkalmazom a 33-33-33-at is már a vételi oldalon, ami szintén jó eloszlásnak bizonyult.

Canslim

Főoldal

 

Daytrade USA trading tőzsdézés Amerikában alacsony jutalék nasdaq nyse no pattern daytrade rule  

 E-mail                     

(c) Intro 98 Bt., 2015.