Főoldal    Startvonal

OTP: bíztató rövidtáv

Az OTP papírja az elmúlt néhány hétben komoly esésen ment keresztül. Ám a pénteki napon kiemelkedően magas forgalom mellett megfordult a vevők és eladók aránya a nap folyamán, mi pedig azt gondoljuk erre, hogy ez bizony forduló a papírban, mégha csak néhány hétre is! 

Pénteken az OTP szép mutatványt csinált: először ezerrel le, majd komoly fordulat, és a végén már ezerrel fel. Igazán csodálkozni való persze nincs a dologban: elvégre így működik a tőzsde, és mi ezért szeretjük!...


OTP 2002. július 26., 5 perces grafikoon (IntroChart program segítségével)

3 milliónál több papír forgott, igaz, volt néhány százezres átkötés is. Midettől függetlenül nagyon nagy forgalom mellett nagyon szépen fordult a papír. Az x tengely alatt, az időpontok alatt lévő téglalapok olyan speciális jelölések, amelyek azt mutatják, hogy azokban az időszakokban, intervallumokban várható, hogy az éppen aktuális trend megfordulhat (természetesen ez csak napon belüli játéknál érdekes), és lám, a 11 óra körül jelző téglalap viszonylag pontosan el is találta a fordulót. Ezt és még sok más dolgot tud a napon belüli grafikonokat megrajzoló és nyilvántartó IntroChart program, ami kereskedés közben is használható. Mi többek között ezt használjuk (saját fejlesztés!), ha valakit érdekel, küldjön egy mailt: tozsdestrategia@chello.hu .

Visszatérve az OTP-re:  A viharos forduló nagyon emlékeztet a Matáv tavaly szeptember 12-ei, a terrortámadás követő napján bekövetkezett fordulójára. Nem várható OTP-től olyan trendváltás, mint akkor a Matávnál történt, de ha a nyugati tőzsdék zuhanása néhány hétre megáll, akkor véleményünk szerint az OTP-vel szép nyereséget lehet összeszedni.

Ugye, Canslim?

OTP- vel kapcsolatos korábbi cikkek:

Canslim stratégiája a gyakorlatban 4. rész   
5. rész  
6. rész  
7. rész

Canslim forródrót (2002.03.07 15:50):
"2290 Ft-on megváltam az OTP csomagom második részétől is, jóval magasabban, mint számítottam rá. Bővebben majd az új cikkben"

Canslim forródrót (2002.03.14 11:40):
"Sajnos a második rész eladása után nem volt időm megírni a cikket, és az események oly' gyorsan követték egymást, hogy a Canslim-stratégia szerint a nagy visszaesés miatt a 3. (utolsó) OTP csomagomat is el kellett adnom. Ezt 2100 Ft-os átlagáron tettem meg, lezárva az OTP tranzakciót. Így összeségében 24%-ot nyertem az üzleten 4 hónap alatt a pénzem 80%-ára. Azaz ez egy komoly nyereség volt."

 -TS-

2002.07.28. 

Főoldal    Startvonal

 

  websas.hu

 E-mail                      Egyedi szoftverfejlesztés    

(c) Intro 98 Bt., 2009. Minden jog fenntartva