Főoldal    Startvonal

Összeomlottunk

Nehéz már a tényeket is összeszedni, mi omlott össze véglegesen a World Trade Center elleni merénylet következtében 2001. szeptember 11-én. Egy biztos: Amerika kapta a csapást, de az egész világ megroggyant tőle! 

Nehéz szavakat találni az események kommentálására. Ami ezen a keddi napon New Yorkban történt az szörnyűséges. Komolyan felmerül a kérdés, ezt ugyanolyan emberek tették, mint mi vagyunk? Nyilván sokak szerint a válasz nem, pedig a kiábrándító valóság az, hogy ilyenek vagyunk. Ez is az emberiség, könnyű azt mondani, hogy akik ezt tették, azok nem emberek. Könnyű, de nem igaz. Emberek voltak, akik a saját vélt igazságuk érdekében ilyen tettekre is képesek. Mindenkit elborzaszt ami történt, de egyben arra is rámutat, hogy tökéletesen védtelenek vagyunk. Nincs olyan, hogy világ legerősebb hadserege, meg világ legerősebb országa, mert a jelek arra mutatnak, hogy megvédeni senki nem tud, ha támadás ér. Mivel bűn van, áldozat is van, függetlenül attól, hogy milyen a biztonságérzetünk.  

Ez a biztonságérzet most jó ideig a távolba tűnt az amerikai milliók szemében, bárhogyan próbál megnyugtatni mindenkit az amerikai elnök. Ellencsapást lehet mérni, de ettől a saját biztonságunk nem lesz nagyobb. A félelem, a bizonytalanság költözött most emberek millióiba az egész világon.

Sajnos ennek lenyomata a tőzsdéken ugyanúgy meglátszik...

Részvétünk minden áldozatért. 

 

 Tőzsdestratégiák

2001.09.12. 

Kép: www.cnn.com

 

Főoldal    Startvonal

 

  websas.hu

 E-mail                      Egyedi szoftverfejlesztés    

(c) Intro 98 Bt., 2009. Minden jog fenntartva