Főoldal     Startvonal

Legyünk milliomosok mosogatófiúként!

Fülledt konyhában mosni a tányérokat és az evőeszközöket - ki ne álmodott volna már erről? De hogy innen kevesebb mint 30 nap is elég a milliomossá váláshoz, az csak azt mutatja: meg kell találni a jó éttermet a munkához. És a végén még az is kiderül, hogy a pénz dolgozik, csak elég lassan. 

Mi kell ahhoz, hogy gyorsan milliomosok legyünk? Hihető-e, hogy elég beállni elvégezni a piszkos munkát mondjuk mosogatófiúként, és alig egy hónappal később milliomosként távozhatunk?

Ha nem hihető, most kiderül, hogyan is lehet megcsinálni. Van még egy hónap a nyárból, akinek tetszik a módszer, próbálja ki élesben is...

Történt egyszer Amerikában, hogy egy éleseszű üzletember bement a helyi étterembe, és a főnöknek üzletet ajánlott. Kötöttek egy szerződést, mely szerint az üzletember egy hónapig az étteremben fog dolgozni mosogatóként. Az üzletember mindössze azt kérte, hogy az általános fizetési mód helyett egy másikat alkalmazva fizessék ki őt.

Kérése az volt, hogy 30 napot dolgozik mosogatóként, és fizetésként mindössze egy centet kér az első napon. Egy cent fizetés az első napon, azután pedig minden nap az előző nap duplája.  A tulajdonos azonnal belement a dologba, és kötöttek is erről egy szerződést. A tulajdonos úgy gondolta, elég ostoba lehet az az ember, aki hajlandó néhány centért dolgozni egész nap.

Az üzletember elkezdett dolgozni. Hogy mennyire volt megerőltető számára a munka, arról nem szól a fáma, de annyit tudunk, hogy az első nap egy centet kapott érte. A következő nap is megerőltető lehetett, a nap végén pedig 2 centtel térhetett haza. A harmadik nap 4 centet kapott, a negyediken 8-at, miközben halálra dolgozta magát. Mit gondol a kedves olvasó, nem eleve reménytelen vállalkozás 2, 4 vagy 8 centért egy egész napot végigdolgozni a fülledt mosogatóhelyiségben?

A tulaj sem értette a dolgot, és lenézően mosolyogva fizette ki a 8, majd 16 centet, és nap nap után a továbbiakat. El nem tudta képzelni, mi motiválja a mosogatóvá lett üzletembert, hogy olyan keményen hajlandó dolgozni olyan kis pénzért.

A tulaj akkor kezdett el némiképp aggódni, amikor a 15. napon a „mosogatófiú” 327 dollárt kapott. A 25. nap után pedig végleg lefagyott az arcáról a mosoly, amikor el kellett adnia az üzletembernek az éttermét, mert nem tudta kifizetni a 300 ezer dollárt, ami aznapra járt volna...

Ha azonban ki tudta volna fizetni, a 30. napon akkor is jóval 1 millió dollár feletti pénzt kellett volna napi fizetésként adnia!

Nem semmi...érdekes történet. A tanulság pedig nem az, hogy ne alkalmazzunk olyan munkatársat aki az első napra egy centet kér fizetségként. Amit tanulhatunk az esetből, az az, hogy van értelme a hosszú éveken át tartó megtakarításnak. Mégha oly kis összeggel tesszük is, a kamatos kamat évek alatt jelentős vagyonná dagaszthatja állandó kis megtakarításainkat. Senki nem szeret 10-20 év távlatába gondolkozni, de a kis megtakarítások ennyi idő alatt „érnek be”, és komoly összeggé nőhetnek.

Persze meggazdagodni mindenki 30 nap alatt akar. Ezért aztán minden hosszútávra féltretett pénz lényegében elveszettnek tűnik, pedig nem így van. A pénz dolgozik így is, lassan, de biztosan.

Azért aki csak teheti, nyugodtan gazdagodjon meg 30 nap alatt! Bizonyosan jobban fog esni, mint egy hátbavágás.

 

I-Valentino

2001.08.01.

Főoldal     Startvonal

 

  websas.hu

 E-mail                      Egyedi szoftverfejlesztés    

(c) Intro 98 Bt., 2009. Minden jog fenntartva