Főoldal

eBay, a száguldó internetrészvény

A leírt technológiai részvények között egy-kettő képes fityiszt mutatni a piacnak. Míg az internetes szekcióban  az Amazon.com és a Yahoo is éves minimumuk közelében tartozkódik, addig az internetes aukciós portál, az eBay hátra sem tekintve emelkedik... 

Az internetes részvényeknek az utóbbi időben nem sok babér terem az amerikai piacokon. A rég nem látott minimumok után sem látszik a gödör alja. Mind a nagyhírű Amazon.com, mind pedig a Yahoo árfolyama rég nem látott, korábban elképzelhetetlen mélységekben áll. 

Mindeközben azonban egyre inkább felhívja magára a figyelmet az eBay (www.ebay.com), az egyik leghíresebb internetes aukciós portál. A cég ugyanis az elvárásoknak megfelelően, sőt, inkább afelett teljesít a mostani nehéz időkben is, és ezt igenis megháláják a befektetők. Nincs szó tehát az internetes szektortól való totális elfordulástól. A jól teljesítő cégeket továbbra is kedveli a piac, a brókercégek kedvezően ítélik meg a cég jövőbeli kilátásait, mindez az árfolyamból is kitűnően látszik. 


eBay jan 1-től (Grafikon: www.bigcharts.com)

Április óta több mint kétszeresére nőtt az árfolyam, és nem mutat semmiféle megtorpanást. Az ára most 70 dollár, ami a 130 dollár körüli történelmi csúcshoz képest fantasztikusan jó állapot! Ez a részévny egyszerűen kicsattan az egészségtől! Nézzük például az Amazon.com-ot, amelyiknek csúcsárához meg kellene tízszereződnie, és ugyanígy áll a Yahoo is. Totális gödör, messze még a kilábalás. Nem úgy az eBay!

A tegnapi +10%-os eredménnyel (amikor is a többi szektortárs is kitűnően szerepelt, Amazon +10%, Yahoo +18%), immáron a 200 napos mozgóátlag felett áll, ami tovább erősítheti a bizalmat, hogy az emelkedés még korántsem ért véget.

Probléma lehet, hogy maga a szektor nem áll túl erős lábakon, de a jelek szerint még ez sem képes visszafogni a papírt.  

 
eBay utolsó 3 hónap (Grafikon: www.bigcharts.com)

Ha valaki amerikai internetrészvényben gondolkodik, mindenképpen az eBay legyen az első számú kiszemelt, mert minden esély megvan arra, hogy a továbbiakban is ez a legyen a szektor húzórészvénye.

-TS-

2001.06.21.

Főoldal

 

  websas.hu

 E-mail                      Egyedi szoftverfejlesztés    

(c) Intro 98 Bt., 2009. Minden jog fenntartva