Főoldal

Dow Jones index - támaszszintek

A Dow Jones technikai támaszszintjeit bemutató grafikon. E szerint, ha a Dow Jones további esését nem tartaná meg a 9000 pont, akkor az orosz válságban is érintett 7600-8000 pont lehet az esés végállomása. Jó kilátások? 

 

Anélkül, hogy különösebben belemerülnénk a technikai elemzés fogásaiba, jelen pillanatban csak annyit érdemes megjegyezni a Dow Jones index állásáról, hogy a 9000 pont körüli szint viszonylagos ellenállást tanúsíthat. Azaz, onnan visszapattanás valószínűsíthető. Ennek akkor van igazán jelentősége, ha netán a visszapattanás nem történne még, és ezt a szintet áttörné lefelé az index. Ebben az esetben ugynis az út akár 7600-8000 pontig is vezethetne. Onnan már kétszer, kritikus helyzetben visszafordultak a részvények (ázsiai válság, orosz válság), ezért feltehetően a mostani krizísben is támasz lenne, onnan már az emelkedés a valószínűbb. Csakhát amíg odáig leesik, ez az, amit a magyar részvénypiac is jelentősen megszenvedne.

Összefoglalásként: 

A Nasdaq figyelemmel kísérése mellett természetesen a Dow Jones indexet is követnünk kell. Ha az index lefele áttörné a 9000 pontot az elkövetkező hónapokban, akkor nagyon komoly további esés valószínűsíthető. 

Legalábbis a technikai elemzés szerint.

Support levels - Támasz szintek
Major supports - Erős támasz

I-Valentino

2001.04.07.

Főoldal

 

  websas.hu

 E-mail                      Egyedi szoftverfejlesztés    

(c) Intro 98 Bt., 2009. Minden jog fenntartva