Daytrade USA trading tőzsdézés Amerikában alacsony jutalék nasdaq nyse amerikai tőzsde no pattern daytrade rule no pdt


Főoldal

USA zárás csütörtök: fordulat?

Az amerikai tőzsdén a zárás előtti percek a szokásosnál is izgalmasabban alakultak. A Nasdaq a Cisco és a Microsoft vezetésésével, a Dow pedig az IBM erejétől gyökeres fordulatot vett, és a napi legalacsonyabb értékekről 4-6%-ot emelkedve igen szép eredménnyel zártak. A Dow –45 pontban zárt, holott legalacsonyabb értéke –195 volt. A Nasdaq +31 pontban zárt, napi minimuma –90 pont volt.

Az eseményeket lehet úgy is tekinteni, hogy a piac valóban az alja közelében van, és ezeken az árakon már megjelentek a vevők. Az elkövetkező néhány nap megmutatja, hogy tényleg így van-e. Egyes vélemények szerint az utóbbi 10 év legjobb vételi lehetősége a mostani, ezért aki kihagyja, az óriásit hibázik. Hát...nehéz elhinni, de lehet, hogy tényleg így van.

Mindenesetre a lehetséges fordulat ellen szól, hogy a zárás után az Oracle, a világ egyik legnagyobb szoftvercége profit-warningot, profit figyelmeztetést adott ki, aminek hatására a nap folyamán elért 12%-os árfolyamnyeresége az after marketen, azaz a kereskedés utáni szabadpiacon pillanatok alatt semmivé foszlott, a papír most 10-15%  körüli veszteségben van! Mindez erősen kihat a Microsoftra is, amely a napot 5% körüli veszteségből 1% körüli nyereségben zárta, de az after marketen már ismét többszázalékos veszteségben áll. Az Oracle forgalma a normál kereskedés alatt 74 millió darab volt, az "utókeresekdésben" pedig 6 milliós forgalommal bír.


Oracle napon belüli (15 perces) grafikon  (www.bigcharts.com)

Ha a piac ezt a figyelmeztetést át tudja vészelni, azaz nem esnek be pénteken az amerikai indexek, akkor az egy nagyon erős jel lehet a piac alját illetően. Ha azonban a piac nem fogja tudni megemészteni az újabb rossz vállalati híreket, akkor viszont a Nasdaq a 2000 pontos szinttel kerül majd szembe.


IBM napon belüli (15 perces) grafikon  (www.bigcharts.com) 

A Matáv közepesnél talán nagyobb forgalom mellett 17 dolláron zárt, ami kb. 973-as árnak felel meg. A Deutsche Telekom az USÁ-ban 2%-ot emelkedett. 


Microsoft napon belüli (15 perces) grafikon  (www.bigcharts.com) 


Főoldal

 

Daytrade USA trading tőzsdézés Amerikában alacsony jutalék nasdaq nyse no pattern daytrade rule  

 E-mail                     

(c) Intro 98 Bt., 2015.