Daytrade USA trading tőzsdézés Amerikában alacsony jutalék nasdaq nyse amerikai tőzsde no pattern daytrade rule no pdt


Főoldal     Startvonal

A tőzsdei kereskedés alapvető szabályai (9. rész)

9. Sikeres játékost nem befolyásol mások véleménye!

Egyszerre segít és árt mások véleményének ismerete az adott részvényről, piacról. Segít, mert olyan megvilágításban is látható az adott terület, amely eddig nem volt ismert előttünk, vagy nem gondoltunk rá. Ez segítség egy-egy döntés meghozatalakor, ugyanakkor viszont nagyon komolyan befolyásolhat is, és abban a pillanatban, amikor a mások vélemény már eltérít attól, amit cselekedni szándékoztunk, az adott vélemény(ek) ismerete veszélyes, ártalmas lehet.

Feltételezhetően mindenki segítő szándékkal adja közre véleméynyét erről vagy arról a részvényről, újságokban, televízióban, de az interneten is folyamatosan hallhatók, olvashatók magasztaló vagy elmarasztaló vélemények egy-egy részvényről. Hol fundamentális, hol technikai, hol bennfentesnek vélt információ alapján sokan sokféleképpen vélekednek, és ezen vélemények akár egymásnak is ellentmondhatnak. Hogyan lehet ezeket a véleményeket jól felhasználni?

Ha rendelkezünk valamilyen saját stratégiával, akkor a saját portfóliónkban lévő részvények be-, és kikerülése ettől, és csakis ettől a stratégiától kell, hogy függjön! Akinek az a stratégiája, hogy csak a vélemények alapján üzletel, az időnként belefuthat nagyon nagy zakókba is, és vigasztalanul figyelheti, hogy aki eddig magasztalta a részvényt, az hirtelen ellene fordul. A külső vélemények gyorsan tudnak változni, ezért nem éri meg túlságosan is ezekre alapozva tőzsdézni! Legyen az első és legfontosabb döntési pont a saját taktikánk, és ez(ek) alapján kereskedjünk! Mások véleményének megismerése fontos és hasznos dolog, ha nem alapozzuk rá eljövendő nyugdíjas éveinket, mert esetleg kevés pénz marad a számlánkon.

Ha mások véleménye alapján kereskedünk végképp ne kövessük el azt a hibát (még magunkban sem, hát még hangosan kinyilatkoztatva!), hogy esetleges kudarc esetén azt vádoljuk, aki a tippet, ajánlatot adta! Ez ugyanis  elég amatőr megoldás, és ha véletlenségből ilyenen kapnánk magunkat, akkor egyetlen teendőnk, hogy visszamenjünk az "iskolapadba" tanulni a tőzsdézést, mert még igencsak a kezdeteknél tartunk! 

El kell jutni odáig, hogy a világ legjobb részvényelemzői sincsenek az abszolút igazság birtokában. Valljuk be, mindenki csak a piac után megy. Ezért nem várható el senkitől sem, hogy olyan tippeket tudjon adni, amik ezerszázalékosan bejönnek. Minden véleményben lehet valami, amit érdemes megfontolni, sok különböző vélemény eredője pedig időnként érdekes eredményt adhat. Játsszuk a saját játékunkat, hosszú távon úgysem lehet más módon a piacon maradni!

Összes szabály: A tőzsdei kereskedés alapvető szabályai 

(Folytatása következik!)

 

Főoldal     Startvonal

 

Daytrade USA trading tőzsdézés Amerikában alacsony jutalék nasdaq nyse no pattern daytrade rule  

 E-mail                     

(c) Intro 98 Bt., 2015.