Daytrade USA trading tőzsdézés Amerikában alacsony jutalék nasdaq nyse amerikai tőzsde no pattern daytrade rule no pdt


Főoldal     Startvonal

A tőzsdei kereskedés alapvető szabályai (8. rész)

8. Sikeres játékosnak mindig jut ideje a piac vizsgálatára!

A játékban való részvétel nem működhet a piac beható ismerete nélkül. A piacot megismerni és viselkedésével tisztában lenni pedig csak akkor lehet, ha mindig fordítunk időt a piac figyelésére is. Ez tehát túlmutat  saját pozíciónk figyelésén, mert  adott időpontban a pozíciónk lehet akár egy-két olyan részvény is, ami nem a piac fő vonulatába tartozik, tehát látszólag nem olyan fontos a teljes piac állapotával tisztában lenni. A fő piaci folyamatok ismerete elvezet esetleges újabb piacra való be-, és kilépési pontok megtalálásához is, illetve segít felismerni az esetleges piaci trendváltozásokat.

Azt is mondhatnánk, hogy ebből a szempontból még könnyű is a helyzetünk, ha csak a magyar piacon vagyunk jelen. Sajnos most elegendő csak a BUX index, a Matáv, a Mol, a Richter és az OTP árfolyamával tisztában lennünk, és lényegében az egész magyar piac irányával tökéletesen tisztában leszünk. Nem ilyen könnyű a helyzetünk azonban, ha az amerikai piacon is van befektetésünk, akkor ugyanis sokkal több mindenre kell figyelnünk. Folyamatosan figyelnünk kell a különböző szektorindexeket. A vezető szektorok vezető részvényei számunkra is jó befektetések lehetnek. Ezenkívül természetesen a főbb indexeket érdemes figyelni, és azokat a kiemelt részvényeket, amelyek húzóerejüknél fogva az egész piacra nagy hatással lehetnek (pl.: IBM, General Electric, Citigroup, Microsoft, Cisco).

A lényeg, hogy a piac alapos és gyakori tanulmányozása két dolog miatt szükséges:

1. A trendváltozások felismerése céljából, aminek következményeképpen pozíciókat nyithatunk/zárhatunk

2. Ígéretes, befektetésre alkalmas részvények felkutatása céljából.

A piac mindig ad lehetőséget a profitra, de a lehetőség megragadásához először is meg kell találni azt. A piac óriási, bármely szegletében megbújhatnak a jobbnál jobb szituációk.

Összes szabály: A tőzsdei kereskedés alapvető szabályai 

(Folytatása következik!)

 

Főoldal     Startvonal

 

Daytrade USA trading tőzsdézés Amerikában alacsony jutalék nasdaq nyse no pattern daytrade rule  

 E-mail                     

(c) Intro 98 Bt., 2015.