Daytrade USA trading tőzsdézés Amerikában alacsony jutalék nasdaq nyse amerikai tőzsde no pattern daytrade rule no pdt


Főoldal     Startvonal

A tőzsdei kereskedés alapvető szabályai (6. rész)

6. Sikeres játékos pletykára és rossz hírre vásárol, jó hírre elad!

Ez a sokak által ismert és alkalmazott ökölszabály valóban sikeres lehet, de azért néhány dologra figyelni kell!

Először is rossz hírre vásárolni mindig kockázatosabb mint jó hírre eladni. A pletykára való vásárlás esetén nagyon kell figyelni a papír mozgását, mert sokszor egész egyszerűen elhal a pletyka, néhány nap után azért esik vissza a vásárlási szintre (vagy alá) az áfolyam, mert a pletyka sem megerősítést, sem cáfolatot nem kapott. Ha azonban az árfolyam képes magasabban maradni, mint a pletykát megelőző időszak, akkor valóban érdemes kivárni míg a konkrét hír megjelenik.

Rossz hírre való vásárlás leginkább akkor javallott, ha a hír nem volt teljesen meglepetés. Ha tehát nem derült égből csapott be egy váratlan igen rossz hír, hanem a piac kitartó eséssel már megelőlegezte azt, akkor a hír utáni első reakcióban még adja a részvényt akinek van, de  aztán – mivel aki akart, már eladott – feltűnhetnek a vevők, és ilyenkor mód nyílik a mélyben való vásárlásra, viszonylag biztonságos keretek között. Így a rossz hír kijövetele után röviddel az árfolyam mozgása megfordulhat, felfelé veheti az irányt, és profitot lehet elérni a rossz hírben való vásárlással.

A váratlan rossz hír általában nem ad jó vételi lehetőséget, főleg, ha a rossz hírt nem is követi gyors esés. Ilynkor a hír értékelése folyik, és az eladók akár a hír után több nappal reagálnak majd, ezért az ilyen helyzetek veszélyesek.

És hogy miért érdemes a jó hírre eladni?

Csak azért, mert a profik is ezt teszik. Ha valamely jó hír várat magára (például egy adott eseményhez, időponthoz köthető), akkor biztosak lehetünk abban, hogy a profi játékosok nem várják meg a hír kijövetelét, hanem vesznek előbb. Nem a bizonytalanra mennek, hanem éppenhogy a biztosra. A nagy játékosok ugyanis nagy mennyiségű részvényt vásárolnak, és azt valahogyan el is kell tudni adniuk. Erre nyílik kíváló alkalom, amikor a várva várt jó hír napvilágot lát, és a bizonyosság eredményeként mohó kisjátékosok tucatjai/százai vetik rá magukat a részvényre, vásárolva amilyen áron csak lehet. Ilyenkor a nagy játékos szépen, nyugodtan kipakolhatja a teljes készletét, és örülhet az elért haszonnak. A vásárlók meg csak azt látják, hogy a részvény némi emelkedés után nem tud tovább menni, mi több, bizonyos idő után lefelé kezd mozogni.

Ezért ajánlatos a várt jó hír esetén eladni a részvényeket, és számolgatni a profitot!

Összes szabály: A tőzsdei kereskedés alapvető szabályai 

(Folytatása következik!)

2001.06.19.

Főoldal     Startvonal

 

Daytrade USA trading tőzsdézés Amerikában alacsony jutalék nasdaq nyse no pattern daytrade rule  

 E-mail                     

(c) Intro 98 Bt., 2015.