Daytrade USA trading tőzsdézés Amerikában alacsony jutalék nasdaq nyse amerikai tőzsde no pattern daytrade rule no pdt


Főoldal     Startvonal

A tőzsdei kereskedés alapvető szabályai (5. rész)

5. Egyre magasabb célokat állítsunk fel magunk előtt!

A Tőzsdézni – jól című cikkben szintén szó esik a célokról, mint a tőzsdei pályafutás egyik meghatározó karakterisztikájáról.

Fontos szempont, hogy a napi teendőinken, az esetleges napi trédeken és az éppen futó tranzakciók nyomonkövetésén túl legyenek általánosabb, jövőbemutató céljaink. Annál jobb, minél inkább a realitás talaján maradnak ezek a célok. Az elérhetőség, teljesíthetőség alapvető követelmény, mert a jövő homályába vesző, komolytalan célok valójában nem is célok, hanem inkább vágyak vagy ábrándok. Nem ezeket keressük/kergetjük. Teljesíthető célokat kell találni, és izzadságos, kemény munkával belátható időn belül a cél elérésének közelébe kell jutni. Ha a cél jónéhány hónap után sem közeledik, vagy éppenséggel még messzebb kerül, mint felállításának idején, akkor el kell gondolkozni, hogy a cél elérésének érdekében használt eszközök (kereskedési stratégiák, piackövetési módok) minden szempontból megfelelőek-e, és az esetlegesen talált leggyengébb láncszemet módosítani kell, és újra nekifeszülni a cél elérésére.

Praktikusan, milyen célokról lehet szó? Meghatározhatunk hosszútávú és rövidtávú célokat. A hosszútávú célokat évente érdemes felülvizsgálni, a rövidtávúakat havonta, kéthavonta. Hosszútávú célként meghatározhatunk elérni kívánt hozamszintet, nyereséges/veszteséges tranzakciók arányszámát, adott stratégia kipróbálását, tesztelését. Rövidebb távon bizonyos speciálisabb stratégiák, indikátorok, elemzési és tranzakciómenedzselési módszerek tesztelését végezhetjük, és az elért eredményeket kiértékelhetjük.

Nagy előrelépés lehet egy-egy kitűzött cél elérése. És nagy öröm is természetesen, ha elképzelésünket a piac nem csak egy-egy alkalommal, hanem egy-egy időszak alatt megfelelő gyakorisággal igazolta vissza. Az elért cél újabb, magasabb szintű, nehezebb célok felállítását teszi szükségessé az 5. szabály szerint. Hiszen soha nem lehetünk igazán elégedettek, mindig lesz kijavítanivaló, elkerülendő hiba, és mindig lesznek olyan célok, amelyeket szeretnénk elérni. Haladjunk tehát lépésről lépésre, leginkább előre!

Összes szabály: A tőzsdei kereskedés alapvető szabályai 

(Folytatása következik!)

2001.06.12.

Főoldal     Startvonal

 

Daytrade USA trading tőzsdézés Amerikában alacsony jutalék nasdaq nyse no pattern daytrade rule  

 E-mail                     

(c) Intro 98 Bt., 2015.