Daytrade USA trading tőzsdézés Amerikában alacsony jutalék nasdaq nyse amerikai tőzsde no pattern daytrade rule no pdt


Főoldal     Startvonal

A tőzsdei kereskedés alapvető szabályai (4. rész)

4. A tőzsdei gondokat ne vigyük haza!

Tőzsdei pályafutásunk története nyereséges és veszteséges periódusok szüntelen folyamata. Kinek hosszabb a nyereséges, kinek hosszabb a veszteséges...ez már felkészültség, stratégia és nem utolsó sorban szerencse kérdése. Amikor éppen nyereséges időszakban vagyunk, akkor könnyű mindent szépnek és jónak látni, „repülni a trenddel”. Evvel ellentétben viszont a nehezebb periódusokban az anyagi veszteség mellett egyrészt önbizalmunk szenvedhet csorbát, másrészt pedig a nehézségek, az idegesség, a gondok igyekeznek minél nagyobb részt betölteni mindennapjainkabn. Próbáljuk meg a tőzsdei problémákat a családi tűzhelytől távol tartani, kirekeszteni a lakásajtón kívülre!

A tőzsdei problémák is ugyanúgy „munkahelyi” nehézségnek tekinthetők mint minden más „civilebb”foglalkozás esetén. Akinek nem főállása a tőzsde, ott a munkahelyi sikerélmények tompíthatják a tőzsdén átélt kellemetlen élmények hatásást, de aki elsődlegesen a tőzsdézésből él meg, annak nincs ilyen védőernyője. Nagyon fontos, hogy ki tudjuk kapcsolni a tőzsdét amikor nem megy a játék, legalább néhány órára az esti időszakban, mert a folyamatos önmarcangolás nem segít, attól sem a hibák nem lesznek kijavítva, sem a pénztárca nem lesz vastagabb. Ha esetleg annyira összejönnek a negatív dolgok, hogy olyan pontra jutunk, hogy nem látható az alagút vége, akkor esetleg megfontolandó kihagyni egy-két nap, egy-két hét játékot. Teljesen kapcsoljuk ki a tőzsdét a hétköznapokból, vagy legalábbis amennyire lehetséges. És azután újult erővel indulhatunk, mintha nulláról kezdenénk.

Mozi, szinház, kirándulás, és nem mindig Dow Jones meg Nikkei. A folyamatos újratöltődésre nagyon nagy szükség van, és akkor meg végképp, ha a csillagok állása számunkra épp kedvezőtlen az össznépi nagy tőzsdejátékban.

Ha egy-egy hétig négy-öt grafikonnal kevesebbet elemzünk ki naponta, tőzsdezárás után, hihető vagy sem, de nem fog hátrányunkra válni. Viszont ha nem tudunk elszakadni a problémáktól, az, hihető vagy sem, sokkal komolyabb problémákat okozhatnak.

Összes szabály: A tőzsdei kereskedés alapvető szabályai 

(Folytatása következik!)

2001.06.04.

Főoldal     Startvonal

 

Daytrade USA trading tőzsdézés Amerikában alacsony jutalék nasdaq nyse no pattern daytrade rule  

 E-mail                     

(c) Intro 98 Bt., 2015.