Daytrade USA trading tőzsdézés Amerikában alacsony jutalék nasdaq nyse amerikai tőzsde no pattern daytrade rule no pdt


Főoldal     Startvonal

A tőzsdei kereskedés alapvető szabályai (22. rész)

Összes szabály: A tőzsdei kereskedés alapvető szabályai 

22. Cut & go: Ha aktiválódik a stop-loss szint, adjunk el, ha sokat tépelődünk, lemaradunk a következő lehetőségről! Kerüljük el a „reménykedem”-hibát!

A stop-loss-t, a veszteségminimalizálást nem szabad teherként, szükséges rosszként, a kereskedést megnehezítő tényezőként tekintenünk. Kétségtelen azonban, mégha annak is tekintjük, de ha legalább használjuk, az már fél győzelem. Ugyanis: ha nem is vagyunk meggyőződve teljesen az értékéről (és a tőzsdekarrier elején ez szokványos állapotnak tekinthető), ám mégis használjuk, az már nagyon ígéretes állapot. Még tovább kell fejlődnünk, egészen addig a pontig, ameddig már majdnem örömmel látjuk, hogy pozíciónk stop-loss szintet ér el! Hogy miért? Mert általános a „reménykedem” hiba, ami a stop-loss-t már aktívan használókra leselkedő egyik legnagyobb veszély.

Alapvető fontosságú, hogy úgy tervezzünk meg egy stratégiát, hogy a nyereségek nagyobbak legyenek mint a veszteségek. (Ebbe a jutalékdíjat is bele kell számolnunk!) Ekkor már 50%-os nyereség/veszteség aránynál is hosszú távon nyereségesek leszünk. Ez azonban csak úgy sikerülhet, ha a meghatározott stop-loss szinten kiszállunk a veszteséges papírból. Általános hiba a további reménykedés, a „most tuti, hogy fordul”-érzés, mert ritkán jön be. És ha be is jön egyszer-többször, éppenhogy a hosszú távú nyereségességet kérdőjelezi meg. Hiszen a meghatározott stop-loss szint éppen azt szolgálja, hogy sikerüljön szigorúan mederben tartani a nyereség/veszteség szintet. A normális veszteség tehát elfogadható, avval együtt is szépen lehet keresni a tőzsdén. Ellenben annak megszegése biztos kudarc hosszú távon! Figyelni kell tehát, nem szabad engedni a reménykedés csábító érzetének, mert a tőzsdepiacon ez keményen megosszúlhatja magát hosszú távon.

Bármilyen stratégiát dolgoz is ki, az IntroCalc program Pozíció Menedzser funkciójával minden tranzakciójára a beírt vételi érték alapján a szoftver megadja a figyelendő stop-loss értéket és célárat is, long/short pozícióra egyaránt. A stratégia alapján ezen paramétereket a felhasználó állíthatja be akár daytrade, akár hosszabb távú kereskedésben érdekelt.

Összes szabály: A tőzsdei kereskedés alapvető szabályai 

(Folytatása következik!)

 

Főoldal     Startvonal

 

Daytrade USA trading tőzsdézés Amerikában alacsony jutalék nasdaq nyse no pattern daytrade rule  

 E-mail                     

(c) Intro 98 Bt., 2015.