Daytrade USA trading tőzsdézés Amerikában alacsony jutalék nasdaq nyse amerikai tőzsde no pattern daytrade rule no pdt


Főoldal     Startvonal

A tőzsdei kereskedés alapvető szabályai (19. rész)

Összes szabály: A tőzsdei kereskedés alapvető szabályai 

19. Az eső piac egy hónap alatt visszaveszi azt  a nyereséget, amit 3-4 hónap alatt épített föl az emelkedő piac!

Nagy igazság! És sajnos a bőrünkön tapasztalhatjuk, hogy mennyire így van. Általános ökölszabályként is szokták alkalmazni, hogy az esések általában 3-szor olyan gyorsan mennek végbe, mint az emelkedések. Ha ezt figyelembe vesszük, akkor viszont már nem hangzik olyan jól az a megfigyelés, hogy az emelkedés háromszor olyan hosszú ideig tart mint az esés.

Időnként könnyű észrevenni, hogy egy emelkedő periódus mikor ér véget (függetlenül attól, hogy maga ez a periódus néhány napig, néhány hónapig, vagy akár néhány évig tartott), de a legtöbbször nem egyszerűen fordul át az emelkedés esésbe, hanem néhány „testcsel” alakalmazása után, ezért a kisbefeketetők nagyon könnyen tudnak benne maradni, azt feltételezve, hogy csak egyszerű kis korrekcióról van szó, ami után az emelkedés folytatódni fog. (Ugyanis a hosszan tartó eséseket mindig megelőzik olyan szituációk, amikor viharos emelkedéséket viharos esések követnek, hogy aztán a piac még magasabbra menjen. Akik ekkor kirázódnak, azok megfogadják, legközelebb nem hagyják magukat „átverni”. Ezért aztán, amikor  igazán megfordul a trend, akkor már nem adnak el, hiszen várják a „menetrendszerű” újabb emelkedést.) Amikor aztán ez nem következik be, a veszteség egyre halmozódik (jobb esetben a nem realizált nyereség csökken csak), pedig az igazi esés még csak akkor indul.

Pontosan a mértékek miatt szükséges nagyon, hogy konkrét stratégia szerint játsszunk mert ebben az esetben a veszteségminimalizálás, illetve a nyereségbiztosítás (ugyanarra utal, csak a tartalma más, pl. egy 30%-os nyereséges pozíciót nem szabad veszteségben zárni) segít abban, hogy a nem várt, vagy az elképzeléseinkkel ellentétes folyamatok esetén is tudjunk nyereséggel kiszállni egy-egy tranzakcióból. A honalpon két teljes értékű, játszható, ugyanakkor rendkívül egyszerű stratégia van részletesen bemutatva (a Canslim stratégia és az Egyszerű Kereskedési Terv [EKT]), mindkettőben szerepelnek ilyen eszközök.

Összes szabály: A tőzsdei kereskedés alapvető szabályai 

(Folytatása következik!)

 

Főoldal     Startvonal

 

Daytrade USA trading tőzsdézés Amerikában alacsony jutalék nasdaq nyse no pattern daytrade rule  

 E-mail                     

(c) Intro 98 Bt., 2015.