Daytrade USA trading tőzsdézés Amerikában alacsony jutalék nasdaq nyse amerikai tőzsde no pattern daytrade rule no pdt


Főoldal     Startvonal

A tőzsdei kereskedés alapvető szabályai (10. rész)

10. Állandó törekvés a türelem, kitartás, eltökéltség és ésszerű cselekvés elérésére!

Ez a négy tulajdonság alapvetően fontos ahhoz, hogy sikerüljön elérni a folyamatos nyerés állapotát, és huzamosabb ideig sikerüljön azt fent is tartani.

Türelem

Türelem nélkül nincs zsákmány! Akármennyire is látható, érezhető, hogy a piac merre megy, amíg kézzelfogható visszaigazolást nem mutat a piac, addig nem szabad lépni, mert könnyen lehet, hogy az érzet csalóka, és aztán nem az történik, amit várnánk. Akkor és csak akkor szabad a tettek mezejére lépni, ha egyértelmű jelek mutatnak arra, hogy az általunk feltétlezett irány lehet az uralkodó. Ekkor is meg kell próbálni megtalálni a legmegfelelőbb pillanatot a cselekvésre, és ez nagyon sokszor nem az első pillanat! Nem mindig igaz, hogy kétszar ad, aki gyorsan ad, mert van olyan szituáció, nem is kevés, amikor például az első hullámot érdemes kihagyni, és csak egy kisebb visszakorrekció után, a következő hullámmal beugrani a mélyvízbe. Ilyenkor nagy türelemre és evvel összefüggésben önfegyelemre van szükség. Ez a tulajdonság például hiányzik a kevésbé gyakrolott tőzsdézőkből, emiatt aztán még akkor is könnyen vesztes helyzetbe kerülnek, ha egyébként jól mérték fel a helyzetet, csak éppen túl korán cselekedtek!

Kitartás, eltökéltség

Akár hihető, akár nem, minden tőzsdézőnél ezen múlik minden. A kitartás kulcstulajdonság! Minden kezdő számára az első periódus általában szerencsésen szokott alakulni, a második periódusban jönnek a gondok, a harmadik periódus pedig az igazi megpróbáltatás. Ekkora ugyanis a kezdő már elhiszi magáról, hogy mindent tud a tőzsdéről, és szemrebbenés nélkül teszi fel tétnek akár saját házát is, amit aztán rendre el is veszít. Itt véget is ér a karrier, hogyan is lehetne kitartása annak, aki milliókat veszített el rövid idő alatt, és rá kell döbbenie, hogy valójában fogalma sincs arról, hogy hogyan működik a piac, és neki mit kellene csinálnia?

Kitartása eleve csak annak lehet, aki valamilyen konkrét stratégia alapján kereskedik. Még ekkor is nagyon keserves hónapokat kell átvészelni az első időszakokban, mit lehet hát várni attól, aki mindenfajta képzettség nélkül ugrik fejest a vízbe? Hogyan legyen annak kitartása, aki még arra az időre sem tud fennmaradni a víz tetején, hogy segítségért kiabáljon?

Kitartás, eltökéltség nélkül nincs siker. Olyan helyzetbe pedig mindenki került vagy előbb-utóbb kerülni fog, amikor a kitartása tesztelésre kerül. A piac ingyen még senkinek nem adott milliókat! Vagy akinek netán igen, az is gyorsan visszaszórta neki... És ezen a „kitartás vizsgán” nagyon sokan elvéreznek. Viszont aki átjut a holtpontokon, annak minden esélye megvan arra, hogy sikeres játékossá váljon!

Ésszerű cselekvés

A legképzettebb, legtapasztaltabb tőzsdeguru is kerül időnként olyan váratlan helyzetbe, amilyenben korábban nem volt. Ezekben a nehéz szituációkban dől el, hogy valójában ki mekkora játékos. Ilyenkor ugyanis gyorsan, de a lehető leghiggadtabban kell döntést hozni és azzal egyidőbe cselekedni is. Nem szabad pánikba esni, határozatlanná válni, hanem éppen ellenkezőleg, nagyon határozott lépéseket kell megtenni. Aki eljut arra a szintre, hogy az ilyen helyzetekben is tudja, hogy mit kell tenni, annak már valóban nincs félnivalója a parketten.

Hogy mindezekre a tulajdonságokra szert tegyünk nagyon sok tanulásra, és sok tapasztalatra van szükség. Mindenképpen megéri a fáradságot, de nyilvánvaló, hogy rendkívül sok a buktató, és nagyon sokszor lehet olyan  helyzetbe kerülni, amikor úgy érezhetjük, hogy már végképp feladnánk, nincs több erőnk.

Na, például ilyenkor kell a kitartás és az eltökéltség! Az ilyen helyzetekben egyébként segítség lehet többek között a Tőzsdestratégia cikkeinek olvasgatása is, talán képes némi erőt adni az is!  

Összes szabály: A tőzsdei kereskedés alapvető szabályai 

(Folytatása következik!)

 

Főoldal     Startvonal

 

Daytrade USA trading tőzsdézés Amerikában alacsony jutalék nasdaq nyse no pattern daytrade rule  

 E-mail                     

(c) Intro 98 Bt., 2015.