Daytrade USA trading tőzsdézés Amerikában alacsony jutalék nasdaq nyse amerikai tőzsde no pattern daytrade rule no pdt


Főoldal

Az Egyszerű Kereskedési Terv (EKT) (1. rész)

Canslim saját stratégiája után most egy másik, szintén részletesen kidolgozott stratégiát mutat be.  

Vannak olyan vélemények, hogy az ilyen és ehhez hasonló stratégiák és taktikák bemutatásával, felfedésével a saját esélyeimet rontom. Nevezetesen, ha bemutatok egy jól használható stratégiát, akkor annak felfedésével a stratégia rögtön idejétmúlttá válik, mert ha sokan ugyanazokra figyelnek, akkor az önbeteljesítésként hamarabb, vagy másként fog bekövetkezni, mint ahogyan egyébként működne. Ezen vélemények szerint a "titkokat" meg kellene tartanom magamnak.

Én ezt nem osztom. Egyrészt azért nem, mert nincsen szó semmifajta titokról. Aki azt vallja, hogy birtokában van a "nagy tőzsdei titoknak", a minden körülmények között működö stratégiának - az hazudik. Mert nincs titok. Mindenről inkább szól ez, mint titokról. Persze nagyon szeretnénk hinni, hogy mégiscsak van egy olyan biztos recept, amit ha alkalmazunk, akkor biztosan nyerünk a tőzsdén. Meg az élet más területein is. Ha nem így lenne, akkor nem fogytak volna el milliószámra a Sikerkalauz és társai könyvek, az életünk minden területére kiterjedő garantált sikert ígérő (és emiatt borsós árukkal kitűnő) könyvbestsellerek. Én is olvastam közülük egyet-kettőt. És nincs bennük titok. Egyik-másik kritikán aluli, de vannak tényleg érdekesek. Ami ezekben a könyvekben van, az nagyon egyszerűen leírható: 

1. Ismerjük meg  önmagunkat, hogy azután ezt napi döntéseinknél figyelembe tudjuk venni.

2. Ne csapjuk be saját magunkat! Néha nehéz dolog saját magunkhoz őszintének lenni. Enélkül azonban a siker teljesen kizárt.

3. Minden problémánál keressük az ésszerű megoldást.

4. Legyünk elszántak, ha elhatároztunk valamit. Nem gond, hogy az ember határozataln olyan kérdésekben, amiken egyáltalán nem gondolkozott korábban. Ha korán reggel álmunkból felkeltve jön egy telefon és azonnal döntenünk kell olyasmiben, amin nem is gondolkoztunk, akkor nem tudunk dönteni, mert ahhoz át kell gondolni a dolgokat. De fontos az elszántság, határozottság akkor, amikor olyan dolgot akarunk végigvinni, amit korábban komolyan elhatároztunk. A tőzsdén ez a fajta képesség nagyon gyümölcsöző lehet.

Ahogyan az élet más területén, a tőzsdén sem egy könyvtől, vagy egy stratégiától kell várni a megoldást. Önmagunkban van a siker kulcsa. Ha elhatározzuk, hogy sikeres tőzsdézők akarunk lenni, akkor nagyon határozottan, minden eszközzel törekedjünk rá, hogy ez sikerüljön. Még ekkor sem biztos, hogy multimilliomosok leszünk, de enélkül biztos, hogy soha nem fog sikerülni.

Nem önmagában egy adott stratégia teszi nyerővé a tőzsdézést, hanem az a kemény munka és időráfordítás, amivel a stratégiát (stratégiákat) munkára fogjuk, segítségükkel menedzseljük részvényportfóliónkat. Nem a stratégia a nyerő, hanem mi vagyunk azok! A stratégia csak egy eszköz, hogy a végcélt mihamarabb el tudjuk érni. Nem mutatok tehát most sem semmi olyat, amit eddig ne ismerhetett volna, ne alkalmazhatott volna bárki. Nem a titok a lényeg itt, hanem a kemény nap-nap utáni munka. Mert befektetni és sikeresen tőzsdézni különböző dolog. Befektetni lehet 20 éves távra is anélkül, hogy akár egyszer is megnéznénk a részvény árárt, de folyamatosan győztesnek lenni a parketten, nos ez az, ami igazán nehéz. Eszközök és felkészültség kell hozzá. 

Ezek egyike a jól kimunkált, és ügyesen használt stratégia.

A következő részben az Egyszerű Kereskedési Terv (EKT) részeit kezdem el bemutatni.

Addig is, sok szerencsét! 

 

 

Főoldal

 

Daytrade USA trading tőzsdézés Amerikában alacsony jutalék nasdaq nyse no pattern daytrade rule  

 E-mail                     

(c) Intro 98 Bt., 2015.