Főoldal    Startvonal

USA daytrade: Onyx, a vad

Érdekes napon belüli részvénymozgást mutatunk az amerikai tőzsdéről: az Onyx Pharmaceuticals (ONXX, Nasdaq) 2007. május 11.-ei mozgása bemutásra érdemes.

A cég pár nappal korábban adta közre negyedéves jelentését, ami veszteséget mutatott, de ez nem hatott ki jelentősen az árfolyamra. 10-én sem zavart túl sok vizet a részvény, és  a 11-i pénteki napot is viszonylag langyosan kezdte. Az emelkedő piaccal együtt azért ment felfele, de nem kiemelkedően. Ám dél körül robbant a papír, egyszerre elképesztő sebességbe kapcsolt, és óriási emelkedésbe kezdett. 20 perc alatt, mintegy 2 millió darabos forgalommal 10%-ot emelkedett! Mindezt úgy, hogy konkrét hír ehhez nem kapcsolódott! Még előző nap jelentette be a Morgan Stanley, hogy emeli a részvény célárát — talán ez lehetett mögötte? Tény, a kereskedés közben semmilyen nem várt infó nem jelent meg hivatalos oldalakon.

Nos, hát akkor nézzük! Adva van tehát egy nagyon erős kitörés, 20 perc alatt 10%. Elképesztő, de vajon mi történt utána? Meglepetésre egy nagyon szigorú visszaesés következett: a teljes emelkedést visszaadta a papír 40 perc alatt! Azaz, visszazúgott 10%-ot! Oszt jónapot.

Ez annyiban azért meglepő, hogy az ilyen erős kitörések — főleg, ha ha a piac is megtámogatja, és most a Nasdaq és a DOW is szép pluszban álltak —, meg szoktak tudni állni a lábukon, a vevők örülnek a visszaesésnek, és kb. a kitörés felének visszatesztjekor megállítják az esést, sőt, sok esetben újult erővel indul a rally. Másik eset, hogy mégsincs további vételi erő, ekkor viszont visszacsorog a papír a kereskedés végére. Azonban most nem ez történt, hanem az, hogy egy óra alatt (ami testvérek között sem több 60 percnél) a részvény megcsinált oda-vissza 10%-ot!  Aki tudja, csinálja utána!

És itt a grafikon:


(forrás: www.bigcharts.com)

 

 

Canslim

Főoldal    Startvonal

 

  websas.hu

 E-mail                      Egyedi szoftverfejlesztés    

(c) Intro 98 Bt., 2009. Minden jog fenntartva